John Legend, All of Him (All of Me tour)

Tot i conèixer només un parell de cançons d’ell, quan vaig veure que venia John Legend a l’Auditori del Fòrum, per al qual tinc certa debilitat amb aquell sostre tan ‘cool’ que té, em vaig dir, hi has d’anar.

John Legend ticket

Viure a la vora de Barcelona és un regal, però també és un fet que els humans sempre volem allò que no tenim. Quantes vegades m’he dit a mi mateixa: “Tant de bo visqués a Londres; tots els concerts guapos es fan allà”. I és que amb la ditxosa crisi, no “tots”, però sí que molts artistes passen de llarg #truefact. Doncs bé, comprar una entrada amb tropecientos mesos d’antel·lació va fer que dijous tingués el corazón partío perquè, no t’ho perdis, hi havia dos concerts més a Barcelona -no a Londres-, pels que m’hi hagués deixat caure: Angus and Julia Stone i Caribou. Pero como el don de la ubicuidad no lo tengo y no está el horno para dejar perder los 33€ de una entrada, en el Fórum me planté.

Després d’un breu tast del quartet de corda, va fer la seva entrada John Legend, amb vestit gris, sabates negres de xarol, camisa negra y porte perfecto *tose-de-tanta-elegancia-concentrada-en-un-solo-cuerpo*. No aniré de guais i començaré a citar títols de cançons que no conec, previa googleada de setlist, perquè només pseudo-coneixia les que corren d’ell per Grooveshark, però aquesta no va ser, per la meva sorpresa, la tònica generalitzada. John Legend, que porta des del 1998 trying to make it in the music biz, tenia una claca a Barcelona que molts artistes com ell dels quals només han sortit un parell de singles ja voldrien. Sense un minut de silenci, John Legend ens va conduir per la seva carrera musical tant en les seves cançons, amb títols propis des de 2004 (!) com amb la seva autobiografia recitada amb piano d’acompanyament, que inclou les aventures axí com desgràcies del que comporta voler arribar a veure el teu nom més enllà de com a “backing vocals” de l’Alicia Keys o com a pianista de Lauryn Hill.

John Legend
Si bé el tribut a la Motown jo me l’hagués estalviat (sorry, John, I’d rather see it with some real moves), no hi va haver cap “dull” moment en una actuació d’hora i tres quarts en què John Legend ens va regalar cançons molt ben executades vocalment, deixant veure que té una potència que molts voldrien però de la qual no n’abusa; cançons acompanyades deliciosament per l’extensió dels seus dits que van ser les tecles blanques i negres del piano de cua, element central de l’escenari. John Legend, que va fer una versió “stripped-back” i “unplugged” de les seves cançons, va oferir una mica de soul, RnB, gospel i blues, a més de jazz (el marc del concert era el Festival de Jazz, però no va ser l’únic estil que hi va haver en aquesta actuació).

L’ambient va ser relaxat, tranquil, melós, suau… com el d’aquells cafès amb pianista dels anys 20 o dels 40 en blanc i negre de les pelis (sí, la vida es puro teatro y a veces hay que vivirla como en las pelis, ¿pasa algo?) en que estàs desitjant dir “Torna-la a tocar, Sam”. Potser precisament això és el que fa que John Legend no sigui ídol de masses adolescents, malgrat tenir-ne les qualitats no només musicals, sinó també físiques. O si no se lo creen, pasen y vean.

M’imaginava a què anava, però no a com s’ho muntaria en Joan Llegenda, que ho podria resumir amb un “Cuenta la leyenda” que John Legend ha estat, citant els de Minoria Absoluta, un “desaprofitat” durant molts anys però que la perseverància l’ha portat a guanyar-se un públic que no només anava a escoltar “All Of Me” (cançó amb la que ha fet llegenda) i a fer una gira mundial que inclou (os pedrer!), Barcelona. John Legend també va dir que espera tornar, i de ben segur que els assistents al concert de dijous també ho esperen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s