Blaumut – Presentació d’ ‘El primer arbre del bosc’

Em considero una persona afortunada. Molt. Després de considerar emigrar durant uns quants mesos l’any passat, tenint en compte com ens tenen el país els nostres amics “Mariadne Radjoy” i el senyor “Àrtur Mas”, i pensar, ‘i no seria fantàstic viure a Bèlgica? I si visqués a Sydney? I Londres, oh Londres!’ avui mentre anava cap a l’Illa pensava: Maria Del Mar, quina sort tens de poder agafar la tarda d’un dimarts qualsevol, anar-te a comprar el nou disc dels Blaumut, El primer arbre del bosc, i plantar-te a l’Illa Diagonal a escoltar com el presenten.

Del disc només n’havia sentit tres cançons, però ja n’havia tingut prou per decidir-me a comprar-lo. No és només la música, que també, sinó les lletres – les imatges en elles, més específicament – el que fan que un dia qualsevol es torni en poesia musicada amb delicadesa escoltant Blaumut. Aquestes lletres que en Xavi escriu, i tu “t’emportes a casa i ja t’arreglaràs”, com diu ell. Que sí, ja ho sé, Pere, que a tu t’adormen, però a mi i a molts altres, no pas. ;) Tinc un amic, en Mané, que se sent atret pels discos per la seva portada. En Mané López s’hi sentiria atret per aquest. He de dir que no només la portada, sinó l’edició en general del disc, és exquisida, tot i que se’ls ha escapat una falta gramatical a l’última pàgina del llibret, ai las! (a considerar per a una possible correcció en una pròxima edició del disc, potser?).

Blaumut 17 març 2015 (2)
Blaumut responent les preguntes del públic assistent.

El concert d’avui, que m’esperava que durés uns 30 minuts, ha resultat ser d’una hora ben entretinguda en què l’Oriol Aymat (un violoncel·lista ben interessant!), en Vassil Lambrinov (per a qui xiular i cantar a la vegada no és tan fàcil com sembla), en Manuel Krapovickas (un argentí que hem adoptat), en Manel Pedrós (el que toca botons, hehe) i el Xavi de la Iglesia han desgranat sis temes del nou disc. En un entorn íntim, entre cançó i cançó, en Vassil, que no calla ni sota l’aigua (i com ens agrada), ha amenitzat la vetllada mentre en Xavi assentia amb els seus ‘sí’ que el públic, molt familiar, ja veia venir abans que pronunciés. Deixem-li les lletres a en Xavi i les imatges poètiques que tan bé sap plasmar sobre el paper, que ja té mestres de la verborrea (en Vassil) i de la correcció lingüística (oi, Oriol?) i membres que parlen estrenant micròfon per primera vegada (Manuel), o els funciona intermitentment (Manel).

No puc dir que hagi gaudit al 100% dels temes; no pas per culpa del so ni dels intèrprets, sinó perquè alguns d’ells era la primera vegada que els escoltava i em faltava fer-me’ls meus. Però puc dir que tot els que han tocat prometen ser motiu de gaudi els propers dies abans del concert de presentació oficial a l’Auditori la setmana que ve. Els temes de la mini-setlist (que algú em corregeixi si patino!) han estat: “El primer arbre del bosc (el primer single, amb vídeo autoproduït), “Tornarem a casa” (de títol original Pla perfecte, si no fos perquè en Marc Parrot i també Gossos ja el van agafar!), “Normal” (tant se val!), “De moment”, “Vent que mou el temps” i “Cartes de l’orient” (preciosa, a la versió de l’àlbum amb la col·laboració del cor de Montserrat, que deixa la pell de gallina).

Déu n’hi do per ser un concert en petit comitè, gratuït, i on després hem tingut l’oportunitat d’intercanviar algunes paraules amb els membres del grup. Entenent que avui havia estat un dia llarg per a ells (duien en dansa des del matí, que han estat a RAC1!), m’he acostat només a en Manel i a en Vassil, que molt amablement m’ha signat el CD. Moltes gràcies a tots dos.

Gràcies, Vassil!
Gràcies, Vassil!

I no és bonic, tot el que he explicat? Doncs la setmana que ve, més.

Ens veiem a l’Auditori, Blaumut!

Veure galeria d’imatges completa.

Enllaços d’interès:

Advertisements

One thought on “Blaumut – Presentació d’ ‘El primer arbre del bosc’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s