The Waterboys porten el seu Modern Blues a l’Espai Barts

Aquest passat dilluns, The Waterboys, una banda d’origen escocès, van portar el seu rock amb tocs de blues i folk d’aires cèltics al Teatre Barts, on van deixar el públic, majoritàriament masculí a pista i mixt a les llotges, satisfet.

 The Waterboys, amb els membres de la gira actual, presentant Modern Blues.

The Waterboys, amb els membres de la gira actual, presentant Modern Blues.

Malgrat no ser una experta en la música que Mike Scott i els seus cinc músics acompanyants (em van descobrir la banda aquest passat 26 de juny, fa res), he de dir que en vaig sortir convertida en una gran admiradora. Mike Scott, amb aires de Neil Young un pèl més jove, va ser el mestre de cerimònies d’un espectacle on els músics van demostrar passar-s’ho d’allò més bé. Val a dir que si bé la banda en sí té més de trenta anys, els músics d’aquesta gira fa relativament poc que toquen plegats, cosa que dóna  un aire nou a les interpretacions de les cançons “de tota la vida”.

L’objectiu d’aquesta gira és presentar el seu últim àlbum Modern Blues, del que van tocar 6 del 9 temes, però no van faltar himnes de la banda que van servir per repassar els canvis d’estil que The Waterboys ha experimentat al llarg de la seva extensa carrera.

Amb un so clar, net i ple, The Waterboys van encetar el concert amb dos temes del seu últim disc, “Destinies Entwined“, primer tema del nou àlbum, i “Still A Freak“. Els riffs de guitarra ben marcats i efectistes van fer la seva primera aparició a “A Girl Called Johnny“, però va ser sobretot en els finals de les cançons quan The Waterboys van brillar, mostrant el seu talent com a músics i intèrprets, en ocasions, descarats. Mostrant-se propers al públic en tot moment (sobretot Brother Paul, al càrrec dels teclats, un show d’home de qui tinc un parell de fotografies no borroses de puro milagro) i sorprenent-lo, sobretot, en els finals de les cançons, on Mike Scott i els seus homes aprofitaven per fer mostra del seu talent. Un talent que en més d’una ocasió va provocar l’ovació dempeus des de la llotja, com va passar, per exemple, en el final de We Will Not Be Lovers“, “Glastonbury Song” i, sobretot, l’apoteosi de “Don’t Bang The Drum“, que deuria durar més de deu minuts.

Brother Paul, un show.
Brother Paul, un show.

Si he d’esmentar algun moment de menys intensitat, no sé si per (dis)gust personal o si perquè el tema no acaba de funcionar en viu, aquest seria la interpretació de “I Can See Elvis“, tema “machacón” que es va allargar sense massa sentit.
A part del carisma de Mike Scott, veu, guitarra i piano, i sobretot, el gran cap de grup que talla el bacallà, destaco també els teclats de Brother Paul, que prenien el protagonisme a les guitarres en nombroses ocasions, i la mandolina i, sobretot, el violí elèctric de Steve Wickham, que en ocasions sonava com si hi hagués un trio de metall damunt de l’escenari.

La primera part del concert va acabar amb “Long Strange Golden Road” de l’últim disc. Faltava, és clar, un dels temes més carismàtics de la banda, “Fisherman’s Blues“, que un membre del públic va demanar a mig concert maleducadament persistentment. Va acabar el concert amb canvi d’instruments entre els músics com qui canvia de cadira per celebrar l’aniversari del baixista i amb una versió de “Purple Rain” que de ben segur hauria rebut el vist-i-plau de Prince.

Si us agrada el folk-rock amb tocs de blues i cèltics, preferiu concerts sense aglomeracions i voleu veure com el doble d’Angus Young se les manega per guanyar-se el públic des de darrera del teclat, no us perdeu The Waterboys la propera vegada que corrin per aquí.

Teloner: Freddie Stevenson – un cantautor com molts altres, el disc debut del qual ha estat produït per Mike Scott de The Waterboys, i amb la peculiaritat que es fa acompanyar d’un harmònium.

Veure galeria d’imatges.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s